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Chapitre 6 La gastronomie La Tour d’argent, Paris.

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1 Chapitre 6 La gastronomie La Tour d’argent, Paris

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3 You must make reservations MONTHS in advance.

4 Plan to spend at least US$300 per person

5 La Tour d’Argent has the best wine cellar in the world. The cellar has over 500,000 bottles of wine.

6 Although the Tour d’argent has a wide- ranging menu, it is best known for its dishes with duck. Each duck entrée receives a numbered certificate.

7 The restaurant maintains the records of these certificates. they know who was served and which dish they chose.

8 Le canard à la presse

9 Roast a duck to medium rare. Remove the skin.

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11 Consommé is added to the press to help get the canard's liquefied innards out.

12 A glass of Fine Champagne is added, then the sauce is salted and peppered.

13 The sauce is mixed, heated a little, then filtered using a fine chinois.

14 They let the sauce reduce on a flame until it thickens. I believe the blood coagulates and gives it its blackish, heavy texture.

15 The magrets are served covered in the sauce. The ducks' thighs continue to cook while you eat and they come in a second service, without sauce.

16 Finally, the bill comes. At lunch this dish costs about 70€ per person, not as expensive as some people think but still a rather pricey meal Dinner time is much more expensive I'm told. The restaurant's location, view and décor are just unbeatable. You have to come once.

17 Bon appétit!!

18 J’ai très faim. On mange bientôt?

19 J’ai un faim de loup = J’ai très, très faim.

20 la cuisine italienne la cuisine française un escargot la cuisine chinoise

21 un congélateur

22 le réfrigérateur le frigo

23 le four

24 Le four à micro-ondes

25 une poêle

26 une petite casserole dans une grande casserole

27 Une casserole avec un couvercle un couvercle

28 faire la cuisine Il fait bien la cuisine.

29 bouillir faire bouillir C’est de l’eau bouillante. L’eau bouillit. Je fais bouillir de l’eau.

30 éplucher Nous épluchons des pommes de terre.

31 Elle a haché des légumes.

32 Il coupe la viande avec un couteau.

33 Elle râpe le fromage.

34 Il remue la sauce avec une cuillère.

35 Le chien remue la queue.

36 Elle verse de l’eau dans la tasse.

37 les rondelles de concombre les rondelles d’oignon

38 un morceau La souris veut manger un morceau de fromage.

39 une recette

40 le steak au poivre la lasagne un plat français un plat italien

41 un poivron rouge un poivron vert

42 un oignon

43 de l’ail une gousse d’ail

44 un champignon

45 une pomme de terre

46 les haricots verts

47 un citron un citron vert

48 un pamplemousse

49 des raisins des raisins secs

50 du persil

51 des fines herbes

52 du laurier

53 du thym

54 de l’huile

55 les pâtes

56 de la choucroute

57 l’Alsace de la choucroute alsacienne

58 de la viande

59 des saucisses

60 du veau

61 de l’agneau

62 du gigot

63 du saumon

64 les fruits de mer

65 un homard

66 des moules

67 des huîtres

68 Ratatouille

69 Coquilles St. Jacques

70 Bouillabaisse

71 Boeuf bourguignon

72 Steak tartare

73 Bon appétit!!


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