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1
Homéostasie glucidique état basal à jeun
glucagon insuline insuline 4 g/h 10 g/h Glycémie 0,8 g/l GLUCOSE 6g/h
2
Homéostasie glucidique après les répas
glucagon insuline 44 g/h insuline 0 g/h Glycémie 1,3 g/l GLUCOSE 6g/h 50 g/h
3
GLUCOSE, INSULIN AND GLUCAGON PROFILES FOLLOWING MEALS
n = 11 (m ± SEM) GLUCOSE, INSULIN AND GLUCAGON PROFILES FOLLOWING MEALS breakfast lunch dinner 11 10 9 8 GLUCOSE (mM) 7 6 5 4 3 6 9 12 15 700 600 500 400 INSULIN (pM) 300 200 100 3 6 9 12 15 100 150 200 250 300 350 GLUCAGON (ng/l) Velho et al., JCI 98: , 1996 3 6 9 12 15 TIME (hours)
4
Homéostasie glucidique après les répas
glucagon insuline 44 g/h insuline 0 g/h Glycémie 1,3 g/l GLUCOSE 6g/h 50 g/h
5
Bell et al.: Nature, 2001
6
Saltiel et al.: Nature, 2001
7
Saltiel et al.: Nature, 2001
8
Homéostasie glucidique état basal à jeun
glucagon insuline insuline 4 g/h 10 g/h Glycémie 0,8 g/l GLUCOSE 6g/h
9
Diabète de type 2 état basal à jeun
glucagon insuline insuline 4 g/h 20 g/h Glycémie 1,6 g/l GLUCOSE 6g/h
10
Homéostasie glucidique après les répas
glucagon insuline 44 g/h insuline 0 g/h Glycémie 1,3 g/l GLUCOSE 6g/h 50 g/h
11
Diabète de type 2 glycémie post-prandiale
glucagon insuline insuline 10 g/h 20 g/h Glycémie 2,4 g/l GLUCOSE 6g/h glycosurie 50 g/h
12
GLUCOSE, INSULIN AND GLUCAGON PROFILES FOLLOWING MEALS
n = 11 (m ± SEM) GLUCOSE, INSULIN AND GLUCAGON PROFILES FOLLOWING MEALS breakfast lunch dinner MODY2 (n = 7) controls (n = 11) (m ± SEM) Velho et al., JCI 98: , 1996 TIME (hours)
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