Au petit-dejeuner Vocabulary French One Chapter 6
Note Organization You will be dividing your vocabulary notes into three sections –Un petit-déjeuner français (a French Breakfast) –Un petit-déjeuner américain (an American Breakfast) –On met le couvert! (Setting the table)
La tartine
La baguette
La confiture
Le chocolat (chaud)
Les croissants (m.)
Un café (au lait)
Le beurre
La banane
Le lait
Le bacon
Les oeufs (m.)
Les céréales (f.)
Les toasts (m.)
Du jus d’orange
Du jus de pomme
Le pamplemousse
La nappe
La tasse
Le verre
L’assiette (f.)
Le bol
La serviette
La cuillère
La fourchette
Le couteau
Le poivre
Le sel
To offer food Qu’est-ce que tu veux prendre/ manger / boire? –What do you want to have / eat / drink? Tu veux / Vous voulez ____________? –Do you want ________? Encore –More Tu reprends ______________? –Do you want more ________?
To accept or refuse food that was offered J’aimerais __________. –I’d like _______________. Oui je veux bien. J’ai faim / soif. –Yes please. I’m hungry / thirsty Oui, s’il vous/te plaît. –Yes please Non, merci. / Non, ça va. –No thank you / No I’m fine Non, je n’ai plus faim / soif. –Non I’m not hungry / thirsty anymore