RECETTES Mme. Peterson * Chandler High School
Recettes SALADE NICOISE: – – BOUILLABAISSE (fish soup): – – SOUPE A LOIGNON: SALADE AUX FRUITS: – – Other: – ATELIERS des CHEFS ( Chefs Studio VIDEOS )VIDEOS – SALADE GREQUE: – – Famous French Recipes
Containers un bol = a bowl un saladier = la mixing bowl une assiette = a plate un pot = a pot une poêle = frying pan une casserole = a saucepan (a small pot) une moule = a pan (cake)/ a mold
COUPER en…to cut in… Couper en lamelles to cut in strips Couper en morceaux to cut in pieces Couper en moitié to cut in half Couper en quartiers to cut in quarters Couper en cubes to cut in squares/cubes or Couper en cubes to dice TAILLER also means to cut and can be substituted in any of the above phrases
VERBES chauffer = to heat (up) égoutter (les nouilles)= to drain (noodles) éplucher /peler = to peel sécher = to dry étaler = to spread battre (les œufs) = to beat (eggs) griller = to grill préchauffer = to pre-heat laver = to washrâper = to grate recouvrez = to coverfondre= to melt remuer = to stir décongeler = defrost tailler/couper = to cut
Mesures ½ tasse = une demi-tasse ¼ tasse = un quart de tasse ¾ tasse = trois quarts de tasse 1/8 tasse = une huitième de tasse 1 1/4 tasse de lait. = Une tasse et un quart de lait 1 ½ tasse = une tasse et demi de lait 1 1/3 tasse = une tasse et trois quarts de lait à–peu–près = about/approx. Quelque(s) =some Tout = all of Tous = everything
OTHER dans = in/into pour = for sur = on/ on top of entre = between BON APPETIT!
NEED Recette: ______________ Pour: # personnes Durée: 1 heure / 2 heure s / 30 minutes Niveau/ Difficulté: Très facile, facile, moyen, très difficile, difficile Ingrédients: (list the ingredients) Préparation: (describe steps to prepare the dish- using unconjugated verbs!)