Väike veinikoolitus Argo Argel.

Slides:



Advertisements
Présentations similaires
La propriété Le Chateau Yon-Figeac construit au XIXth, est implanté sur la rive droite de la Dordogne, à 50 km de Bordeaux entre St Emilion et Pomerol.
Advertisements

CEPAGES ET APPELLATION DE LA PACA
Vous allez rapidement comprendre que pour faire un bon vin, il faut une bonne matière première, donc un bon raisin! Toute la production française se base.
Ienvenue douzou tchè oeno club.
Coupe de France 2014 des Clubs d’œnologie
Vins rouges Rive droite / Rive gauche
Bienvenue à l’Œnoclub Nyonsais.
Connaître et choisir son VIN La France autrement…
La méthode champenoise
Vins Chiliens --- Vins Réunionnais Mardi 19 mai 2009.
Mon aide mémoire des crus des vins…
Bienvenue à l’Œnoclub Nyonsais.
Copyright © Information Resources, Inc., Confidential and proprietary FAITS MARQUANTS UK MARCHE DES VINS TRANQUILLES Résultats arrêtés à P13 07 (fin.
Food Preparation and Production – Semester 2 Français.
Pieter Verbeek- owner Chateau Clos Chaumont F HAUX Tel: +33(0)
Ienvenue douzou tchè oeno club. On commence toujours par un mini quizz !
Reconnaître la région d’un vin Pour les nuls bien sûr.
Saint Nicolas de Bourgueil
Bienvenue dans le plus grand et le plus ancien vignoble de vins fins du monde hectares ans d’histoire 57 appellations.
Wine Class Feb 10, 2015 (and Monday February 16 – in Trattoria Villagio) French Connection IV – Syrah and Rhone Region (Part 2- Northern Rhone) Clifton.
oenologie: les cépages
VIGNOBLES. les arômes du vin sont détectés par le nez et non la langue les arômes du vin sont détectés par le nez et non la langue un même cépage donne.
La Culture française Bienvenue à notre présentation Par  Glenn Cryan  Grace Randles  Ian Connick  Orlaith Byrne  Adriana Cusniriuc.
On m’appelle le « Jardin de la France » Soirée au PEC 11/05/2016.
© OVV 2013 Le vignoble Vaudois: 6 régions – 8 AOC.
LES RAISINS POUR LE VIN. LES RAISINS QUI FONT LE VIN La qualité des raisins détermine la qualité du vin. L'raisins terroir affecte la qualité du raisin.
Rétrospective de la Mention Complémentaire de Sommellerie Option Vin de Champagne Septembre 2016 à Janvier 2017.
La Vigne et le Raisin.
L’association des Etudiants Oenologues de Toulouse
Quiz Petit village Continuer.
Les cépages Variété de raisins Fabrice ANDRIEU Fin.
Dégustation de Fort Manoir
Dégustation de 5 vins d’alsace
Dégustation de Fort Manoir
Géologie – Formation du terroir
Domaine CHANSON Père & fils.
Dégustation de 5 vins blancs
Hôtel Aquabella 2 rue des étuves à Aix en Provence
PRATIQUES OENOLOGIQUES
Mon aide mémoire des crus des vins…
Dégustation de 5 vins en aveugle
Vins et Vignobles AOC.
GASSIES est le second vin du château Château Rauzan-Gassies (Grand cru classé appartenant à la famille Quié depuis 1946), il est issu des vendanges des.
SECOND VIN Alias Croizet-Bages est le second vin de Château Croizet-Bages Grand Cru Classé en Constitué essentiellement des jeunes vignes de Croizet-Bages,
SEMPER VIVA 2016 Sans Soufre AOC Bordeaux
Dégustation de Fort Manoir
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
MOSELLE Une rivière Un Vignoble septentrional.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Demande de modification du cahier des charges
DAROIS 2014 PIQUE NIQUE CULTUREL.
Toques et Cépages Séance du 30 Mars 2018
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Claire Stéphanie Jacqueline
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
BLANC LIQUOREUX 2015 AOC Cadillac
D4 D122 Nous vous accueillons tous les jours, fermés uniquement le dimanche matin.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Le vin Diaporama sonore à défilement manuel.
Les couleurs
Suivez le Guide d’achat Winedecider
Transcription de la présentation:

Väike veinikoolitus Argo Argel

Ajalugu Prantsuse veinikultuur sai alguse VI sajandil Marseilles ja teistes lõunaregioonides. Algupära – Kreeka kolooniad. Veine villiti Rooma impeeriumile. Peamisteks veinikultuuri aretajateks olid mungakloostrid. Kuni 1850 (raudteede rajamiseni) tarvitati veini peamiselt siseriiklikult.

Veinipiirkonnad Peamised piirkonnad: Bordeaux Burgundia Loire org Languedoc Alsace Rhône org Beaujolais Chablis

Kvaliteeditähised – kõrgema klassi veinid Appellation d'Origine Contrôlée Vastavus asukoha tingimustele kontrollitud. Geograafiline sertifitseerimis-süsteem, mis tagab, et tegemist on audentse maakonna standarditele vastava veiniga. Tegemist sisuliselt kvaliteedimärgiga. Vin Délimité de Qualité Superieure Vähem tuntud ja kergemini väljastatav kvaliteedimärk

Kvaliteeditähised – lauaveinid Vin de Pays Tõestab, et on pärit konkreetsest maakonnast. Tegemist on kvaliteetse veiniga, kuid puudub AOC omane tunnistus, et viinamarjad on just ainult sealt regioonist. Segatud veinidel sagedane. Vein võib oma kvaliteedilt olla sama hea kui AOC. Vin de Table Tõestab ainult, et veini tooja on Prantsusmaa. Lihtsamad veinid, kus nõrgem kvaliteedikontroll.

Veinisilt – peamised terminid Valminud tammevaadis Veini nimi Viinamarja korjamise aasta Koha nimi Kvaliteeditähis Tähis, mis näitab, et vein on valmistatud samas regioonis, kus viinamari kasvas. Aadress

Veinisilt – muud terminid Mis en bouteille au... …Chateau – vein on valmistatud lossi vahetus läheduses kasvavatest viinamarjadest ja villitud lossis. …Domaine – vein on valmistatud lossi vahetus läheduses kasvavatest viinamarjadest ja villitud väljaspool lossi. …Propriété – vein on valmistatud lossi vahetus läheduses kasvavatest viinamarjadest ja villitud farmis. …dans nos caves (dans nos chais ) – villitud eemal viimarja kasvamise kohast (keldris või laohoones). Vigneron indépendant - iseseisva veinivillija eraldusmärge.

Viinamarjad - Cabernet Sauvignon Üks populaarsemaid ja enim levinumaid viinamarjasorte. Peamistes Bordeaux veinides. Viinamarjal paks nahk – seega suur taniini sisaldus. Annab veinidele pikaajalise säilivuse. Maitse parendamiseks segadakse sageli Merlot’ga jt. punanveinidega. Maitsenüansid – mustsõstar ja vürtsid. Sellest valmistatud veinid sisaldavad resveratroli, mis aitab Alzheimeri tõve tekkimise vastu.

Viinamarjad - Merlot Üks populaarsemaid teistesse veinide segamiseks kasutatavatest sortidest. Rikka viljalihaga. Esmamainimine 1784 a. Merlot nimi tähendab maakonna murrakus “musträstast” Maitsenüansid – mustsõstar, marjad ja ploom. Väiksema taniinisisaldusega ning vähem happeline kui Cabernet Sauvignon. Valmib 2 nädalat kiiremini.

Viinamarjad – Shiraz (Shyraz, Hermitage) Iraani algupäraga viinamari, mis nime saanud Shiraz (شیراز ) linna järgi. Viinamarjal palju sünonüüme. Prantsusmaale toodi ristirüütli Guy De'Sterimberg poolt. Levinud peamiselt Rhône orus. Maitsenüansid – täidlane, pipar ja mustikas. Maitsenüansid erinevad piirkonniti. Kasutatakse lauaveinide valmistamisel või teiste markidega segamiseks.

Viinamarjad – Pinot Noir Nimi tõlkes – “must mänd” Üks populaaremaid viinamarjasorte. Levinud peamiselt Burgundias. Marjad väiksemad kui Cabernet Sauvignon kuid suuremad kui Shiraz. Maitsenüansid – kirss, vaarikas ja sõstar. Mahlakad ja teistest pisut heledamad veinid.

Viinamarjad – Chardonnay Laialt levinud viinamari. Üks peamisi Burgundia marjadest. Algupära – Liibanon ja Süüria. Maitsenüansid – karamell, kookos ja vanilla. Tehakse nii kuivasid veine, late harvest veine kui kasutatakse muuhulgas ka champagne valmistamiseks.

Viinamarjad – Sauvignon Blanc Tõlkes tähendab “metsik valge” Peamiselt kasvab Loire orus ja Bordeaux piirkonnas. Veini maitse sõltub viinamarja kasvupinnasest. Kiviklibune pinnas annab lillelise ja vürtsiderohke maitsenüansi. Samas paekivipinnas annab kergelt suitsuse maitse.

Viinamarjad – Pinot Gris Tõlkes “hall männikäbi” Tuntud Burgundias juba keskajast. Hetkel kasvatatkse peamiselt Alsace regioonis. Keskmise täidlusega ning lillelise maitsega. Sellest valmistatud vein valmib hästi kiiresti (4-12 nädalat fermenteerimist)

Viinamarjad – Pinot Blanc Mutatsioon viimarjast Pinot Gris. Peamiselt kasvab Alsace piirkonnas. Sellest toodetakse täidlast kuiva veini. Keskmise happesusega, vürtsika ja kergelt suitsuse maitsega.

Fin