RECETTES/RECIPES
Le pesto Les ingrédients : 50 g du basilic Demi verre du huile d'olive 6 cuillères du fromage parmesan râpe 2 gousse d'ail 1 cuillère des pignons de pin Sel Il faut aussi un mortier et un pilon. Laver le basilic avec l'eau froide, faire à sécher, écraser une gousse d'ail chaque 30 feuilles du basilic dans le mortier. Mettre l'ail, le sel, le basilic et écraser. Ajouter les pignons de pin, le fromage et l'huile. Les Trofie (pour 4 personnes) Les ingrédients: Trofies Une tasse d'eau 3 tasses du farine Un petit cuillère du sel Faire la fontaine dans la farine et mettre le sel et l'eau et mélanger. Puis Laisser reposer pour 30 minutes. Faire beaucoup de petits pois et trasformer en Trofie. Cuire les Trofie pour 10 minutes et servir avec le pesto.
Pesto sauce: Ingredients: -half glass of olive oil -2 spoons of grated parmesan cheese -2 cloves of garlic -1 spoon of walnuts We need a mortar and a pestle. Wash the basil in cold water and put it on a cloth to dry. After that crosh 1 clove of garlic every 30 leaves of basil in the mortar. Add some salt and the leaves of basil and grind them into a paste in the mortar. Add the walnuts, grated cheese and olive oil. Trofie (4 people) : Ingredients: Trofie – 3 cups of all purpose flour, one tea spoon of salt 1 cup of water Mix the flour and salt make a well in the center and add the hot water. Knead the flour and water together until the dough is soft and no longer sticky cover the dough with a cloth for 20 minutes. Once the dough has rested, use your hands to roll the dough into a tube on a lightly floured surface to prevent seeking. Use a knife to cut the tube into little pillows. To shape the trofie rub each little pillow between the pales of your hands back and make a spiral shape with two pointed ends. Drop the shaped trofie into a lightly floured board. Cook the trofie in a pat of boiling salted water until they float to the surface (about 5 minutes).