Tbilisi – November 27, 2007 FAO / EBRD COOPERATION PROGRAMME ______ PROTECTION OF GEORGIAN WINE APPELLATIONS.

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Transcription de la présentation:

Tbilisi – November 27, 2007 FAO / EBRD COOPERATION PROGRAMME ______ PROTECTION OF GEORGIAN WINE APPELLATIONS

ACTIVITY 7 Proposed improvement on the oenological substances and practices to be applied in the wine production in Georgia Tbilisi – November 27, 2007

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 3 Improvement in Oenological practices Reasons of the action Law on Wine and Vine of Georgia was drafted in 2000 (under FAO assistance) and, adopted on February 4th, 2003 In order to facilitate and speed up its adoption, the Law on Wine and Vine was mostly based on the Russian GOST wine standards. For export outside of Russia, wine production and quality standards mentioned in the law on wine and vine need to be up-dated.

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 4 Improvement in Oenological practices Objectives To propose up-dated technical standards and prodecures in line with international practices Help the Ministry of Agriculture in up-dating the current wine production and technical standards mentioned in the laws regulating the wine sector. Comply with the EU and most developed countries wine standards.

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 5 Improvement in Oenological practices Outputs It provides with: - authorized oenological substances and practices, - restrictions for the use of certain oenological substances, - limits and conditions for certain oenological practices, - additional criteria and limits applicable to wine. It also provide draft provisions for the production of rectified concentrated grape must Under activity 7, document N°3 was produced it proposes amendments and clarifications related to Chapter VI – Article 15 of the Law on Wine and Vine as well as related normative acts.

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 6 Improvement in Oenological practices Follow up Some recommendations have already been integrated in current law. It will be up to SAMTREST/ MAF to use partially or totally the remaining proposed improvements.

ACTIVITY 8 he advantage for Georgia to adopt a similar regulation as EC Regulation 884/2001 on document accompanying the carriage of wine Tbilisi – November 27, 2007

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 8 Regulation on carriage of wine Reasons of the action Falsification and misleading information often occurred during carriage of grape and wine Protection of Appellation of origin can only be enforced if proper records are to be kept

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 9 Regulation on carriage of wine Objectives Improved documents required for the purchase, the transformation and the transport of wine in bulk or in bottle within Georgia. Increase traceability of wine carriage Use EC Regulation 884/2001 on Rules of application concerning the documents accompanying the carriage of wine production and the records to be kept in the wine sector as a base document.

Cliquez et modifiez le titre Cliquez pour modifier les styles du texte du masque Deuxième niveau Troisième niveau Quatrième niveau Cinquième niveau 10 Regulation on carriage of wine Outputs Under activity 8, document N°4 was produced