Villes et alimentation : quels aménagements et stratégies Licence 3 – Mention Géographie et Aménagement Villes et alimentation : quels aménagements et stratégies pour nourrir les villes de manière durable ? This template can be used as a starter file for presenting training materials in a group setting. Sections Sections can help to organize your slides or facilitate collaboration between multiple authors. On the Home tab under Slides, click Section, and then click Add Section. Notes Use the Notes pane for delivery notes or to provide additional details for the audience. You can see these notes in Presenter View during your presentation. Keep in mind the font size (important for accessibility, visibility, videotaping, and online production) Coordinated colors Pay particular attention to the graphs, charts, and text boxes. Consider that attendees will print in black and white or grayscale. Run a test print to make sure your colors work when printed in pure black and white and grayscale. Graphics, tables, and graphs Keep it simple: If possible, use consistent, non-distracting styles and colors. Label all graphs and tables. philippe.baumert@gmail.com
Document 1 : L’agriculture et la ville. Nourrir les villes Source : Chaléard Jean-Louis, Charvet Jean-Paul, Géographie agricole et rurale, Belin atouts, 2004
Document 2 : Le marché de Rungis, une vue d’ensemble Source : Charvet Jean-Paul, L’agriculture mondialisée, La Documentation Photographique n°8059, 2007
Document 3 : Carte des grandes agglomérations mondiales
Document 4 : Les quatre stades d’évolution des systèmes alimentaires
Document 5 : La population sous-alimentée en 2001-2003
Document 6 : La transition alimentaire en France (évolution des apports en calories depuis la fin du 18e siècle)
Document 7 : L’agriculture biologique dans le monde
Document 8 : Principales composantes des régimes alimentaires dans quelques pays du Nord et du Sud (en %, données 2001-2003)
Document 9 : Les émeutes de la faim et l’insécurité alimentaire en 2008 Source : Brunel Sylvie, Nourrir le monde. Vaincre la faim, Larousse, 2009
Document 10 : Fast-food à La Havane (Cuba) Source : Charvet Jean-Pierre, L’alimentation dans le monde. Mieux nourrir la planète, Petite Encyclopédie Larousse, 2007
Document 11 : Le restaurant de Marc Veyrat, La Ferme de mon Père, à Megève
Document 12 : Salle du restaurant Le Train Bleu (Paris) Source : http://paris.stouring.fr/en/places/paris/restaurants/le-train-bleu
Document 13 : Salle de banquet dans une auberge à Nagoya Source : Baumert (N.), 2008